Sabah kahvenize neden bir tutam tarçın eklemelisiniz ?

Posted by

Sabah kahvenizin yanına tatlı bir tat katmak istiyorsanız , bunun mükemmel eşlikçisi kesinlikle nefis, tarçınlı bir kahve kekidir. Herhangi bir harika kahvenin (veya kahve kekinin) asırlık baharatlarla dolu olmasının bir nedeni vardır ve bu sadece benzersiz canlandırıcı lezzet profili nedeniyle değildir .

Tarçının neden kahvenize mükemmel bir katkı maddesi olduğuna dair bilgi edinmek için bir fincan alın, tarçını doldurun ve çok yönlü baharatın sağlıklı ve koruyucu özelliklerini öğrenirken okumaya devam edin.

Kahvenize tarçın koymanın birkaç faydası vardır:

Tarçının çeşitli bilişsel hastalıklara karşı koruyucu olduğu düşünülüyor; kanser önleyici özelliklere sahip olabilir; uçucu yağı böceklere karşı bile koruyucu olabiliri

Bununla birlikte, karaciğer hastalığı olan kişiler için çok fazla tarçın tüketmenin (özellikle Çin tarçını çeşidinden) sağlıkları için kötü olabilir. Karaciğer hastalığınız varsa, diyetinize tarçını dahil etmek için doktorunuzla konuşun.

Tarçının faydaları hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

Kahvenize tarçın koymak kolorektal kanseri önleyebilir.

Tarçın mineral kalsiyum açısından yüksektir ve yeterli kalsiyum alımının aynı zamanda kolorektal kanser riskinizi de azaltabilir.

Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi’nde yayınlanan çeşitli araştırma çalışmaları, tarçının kansere karşı koruyucu olabileceği fikrini desteklemektedir.

Sabah fincanınıza tarçın eklemek kalbinizi koruyabilir…

Araştırmalar tarçın kalp hastalığına yakalanma riskinizi azaltabileceğini tarçın ve diğer baharatları tüketmenin daha düşük trigliserit seviyeleriyle ilişkili olduğunu buldu. Trigliseritler yiyeceklerden gelen ve kanda bulunan bir yağ türüdür.

Ayrıca tarçın, diyabet hastaları için mükemmel bir şeker alternatifidir ve kalp hastalığına yakalanma riski daha yüksek olabilir.

Kahvenizdeki tarçın da doğal bir antimikrobiyal görevi görebilir.

Tarçın zararlı bakterileri, mantarları ve virüsleri savuşturabilir. Tarihsel olarak tarçın, 2015 araştırmasına göre doğal bir gıda koruyucusu olarak kullanılmıştır .

Antioksidanların gıdalardaki ‘yaşlanmayı’ önlemesi mantıklı çünkü aynı zamanda insanlarda yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya da yardımcı oluyorlar.

Tarçın, öğleden sonraki lattenize güçlü bir antioksidan takviyesidir.

Araştırmalar kekik ve sarımsak da dahil olmak üzere 26 baharatın antioksidan seviyelerini karşılaştıran bir çalışmada kazanan tarçın olduğunu söylüyor.

Birçok bitki bazlı gıdada bulunan antioksidanlar harika antiinflamatuarlardır . Enflamasyonu azaltmak, kanser , artrit ve kalp hastalığı dahil çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olmanın anahtarıdır .

Bir fincan daha tarçınlı kahve alın: Beyniniz için harikadır

“Tau proteinleri sinir hücrelerinde bol miktarda bulunuyor ve bu proteinlerin çok fazla olması veya bu proteinlerin mutasyonunun demansın nedenlerinden biri olduğuna inanılıyor ” diyor.

“Bazı çalışmalar tarçındaki bileşiklerin tau agregasyonunu azaltabileceğini buldu . Bu baharat aynı zamanda bilişsel işlevler üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabilir ve tarçının Parkinson ve Alzheimer hastalıkları gibi nörolojik bozukluklara karşı da etkili olduğu rapor edildi .

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir